WELKOM BIJ DE BEEMSTER KEYSERKERK

Pasen/Pinksteren 2019

Pasen is vooral ook een feest van kleur ont-dekken en kleur bekennen. Lichte kleuren ont-dekken achter donker en grijs en zelf ook niet grijs willen zijn. Waar beken je kleur en hoe doen wij dat samen. Judas bekent op zijn manier kleur, Petrus ook. Maar er zit veel meer kleur in de verhalen die wij vieren!

Het feest van PINKSTEREN heeft tal van symbolen. De duif, de wind, maar ook het vuur. In het verhaal uit handelingen kom je vurige tongen tegen die zich over de apostelen verdelen.  Dat vuur heeft te maken met enthousiasme, vurig zijn. Maar vuur kan ook negatieve associaties oproepen: geweld en agressie. In Bijbelverhalen is God of zijn engelen soms aanwezig in vuur. Denk aan het verhaal van Mozes en de braamstruik. Het vuur kan ook reinigend of verterend zijn. Een gevolg of zelfs straf.

Op de zondagen vanaf 12 mei tot en met Pinksteren zetten wij dat vuur in zijn verschillende associaties centraal. We beginnen met goddelijke aanwezigheid in vuur, vervolgens gaat het juist om afwezigheid: niet als een storm als een vloed is onze God, niet als een vuur, niet als een bijl aan de wortel!

De jaarlijkse Rommelmarkt rond de Z-INN Kapel zal er dit jaar heel anders uitzien. Het wordt een heuse LENTE MARKT.

De BOLLENTOCHT vindt dit jaar plaats op zondag 28 april. Samen langs bloeiende bollen en dwars door de hele polder. Met een heerlijk kopje en glaasje toe. Graag opgeven voor 20 april.  Er komt ook weer een mooie, nieuwe tentoonstelling in de Keyserin.

regenboogHet kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Beemster vindt het belangrijk om publiekelijk afstand te nemen van de zogenaamde ‘Nashville’ verklaring.
Naar ons diepste voelen is de kerk een plaats waar liefde en omzien naar de ander de toon bepalen. Iedereen, man of vrouw, van welke seksuele geaardheid dan ook, hier geboren of hierheen gekomen, is in de Keyserkerk en in Z-INN van harte welkom.

Like ons op Facebook!

Mei 2019