Beemsterkerk

PIANOCONCERT in de KEYSER

Pianoconcert12Aug2018Zondag 12 augustus, 15.30 uur

LIDIA KSIAZKIEWICZ
Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in het Poolse Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Nu is ze organist in de kathedraal van Laon en begeleidend pianiste aan het Conservatorium in Straatsburg.

Weise Rose

WeiseRoseDeze tentoonstelling is van 1 juni tot eind augustus op zondagmiddagen vanaf 13.00 uur.

Op 18 februari 1943 wierp Sophie Scholl, een jonge studente in München, vanaf de balustrade van haar universiteit een handvol pamfletten de trap af. Ze werd daarbij gezien door een conciërge die lid was van de SA. Nog diezelfde dag werd de geweldloze verzetsgroep Weisse Rose opgepakt. Ze bestond uit Sophie, haar broer Hans en verder onder meer Christoph Probst. Geïnspireerd door hun Christelijke, lutherse achtergrond hadden ze afstand genomen van de Hitlerjugend (Hans) en de Bund Deutscher Mädel (Sophie). Dit protest trof het regime op een zwak moment. In februari 1943 ging een heel leger verloren bij Stalingrad. Ook in Afrika keerden de kansen. Vier dagen nadat de leden van de groep waren opgepakt, werden ze – na een korte rechtszaak voor de tierende rechter Roland Freisler - ter dood veroordeeld en later onthoofd.

Het materiaal voor de tentoonstelling Weisse Rose is afkomstig van de Friedensbibliothek/ Antikriegsmuseum in Berlijn Brandenburg. Het zijn indrukwekkende zwart/wit foto’s. Een brochure met vertaling van is beschikbaar.

Kalender

Algemeen

Media

Contact

Middenweg 148
1462 HL Middenbeemster

Telefoon: 0299 681393
E-mail: kerkelijkbureau@beemsterkerk.nl

Openingstijden:
maandag: 09.00 - 11.30 uur

Blijf ook via de nieuwsbrief op de hoogte en schrijf in: