Activiteiten

Noord-Hollands selectiekoor

Het Noord-Hollands Selectiekoor is gericht op jongeren vanaf 10 jaar t/m 16 jaar. Het koor staat onder leiding van Josefine Straesser. Het is de inzet om de kinderen met koorlessen, stemvorming en solfège te leren hun stem optimaal te gebruiken en het is de ambitie van het koor om regelmatig samen te werken met mooie zangproducties. Het koor repeteert iedere dinsdag  van 17.30 uur -19.30 uur in de kapel.

WEBSITE

Beemster Kinderkoor

Het Beemster Kinderkoor is het een plek waar kinderen vanaf ca 5 jaar met plezier leren zingen in een koor. Het koor heeft wekelijkse repetities op twee locaties, in Middenbeemster en Zuidoostbeemster. Aan het koor zijn twee dirigenten verbonden, Jan Maarten Koeman en Minke Huisenga. Tiny Mol begeleidt uitvoeringen en repetities op piano. Voor de uitvoeringen worden de twee koren bij elkaar gebracht. In de loop van de jaren heeft het koor behalve eigen concertjes ook meegewerkt aan tal van concerten en speciale momenten. Zo werkte het samen met tal van koren in de regio. Wij oefenen in Z-Inn op de woensdag om 16.30 uur.

Repetitie in Z-inn

Woensdagavond van 19.45 – 22.00 uur of
Zaterdagmiddag van 13.45 – 16.00 uur

Projectkoor Beemster

Dit koor oefent vierstemmige stukken op woensdagavond van 19.45 uur – 22.00 uur o.l.v. Hilda Wirarda, met tussendoor een pauze van ongeveer vijftien minuten waarin u een kopje thee of koffie kunt krijgen. Het oefenen gebeurt meestal als wij zitten. Wij zingen voornamelijk Engelstalig, met soms een uitstapje naar Duits-of Franstalig. (meestal bij het Kerstproject)

Het is dus geen koor dat uit vaste mensen bestaat. U kunt altijd, om eens te proberen of het iets voor u is, bij een project instappen. Het geheel staat momenteel o.l.v. Joep van der Oord. Een project duurt meestal zes weken. Wij zingen van bladmuziek, u hoeft de tekst dus niet uit uw hoofd te leren.

Voor informatie en/of opgave kunt u mailen aan Marie Schroevers: marie-luise-dow@quicknet.nl.

DE B-STAR GOSPEL & SOULSINGERS

De B-STAR GOSPEL & SOUL SINGERS o.l.v. Erwin Young en Rick Piepers achter de vleugel. Het koor repeteert 3x per maand op donderdag  van 20.00 uur – 22.00 uur in de kapel. Voor meer informatie en/of contact kun je mailen naar: bstargospelandsoul@gmail.com

FACEBOOK
Waar: Yogalessen in Z-inn in de Zuidoostbeemster
 Linda van Blokland is de eigenaar van Yoga bij Lin. Linda woont in de Zuidoostbeemster en heeft een geaccrediteerd diploma Yin Yoga docent. Linda heeft in de afgelopen 12 jaar zelf veel aan yoga gedaan, zoals bikram yoga, vinyasa en hatha yoga. Yin yoga is de yoga vorm die haar het meest raakte en heeft yin yoga geïntegreerd in haar dagelijks leven. Zij besloot een yin yoga docentenopleiding te gaan volgen. Nu wil ze haar ervaring en wat yin yoga voor je kan betekenen graag delen met anderen. Yoga is aandacht voor jezelf. Yoga helpt je om (meer) in contact te komen met je lichaam. Je lichaam is de graadmeter hoe het met je gaat. Je lichaam geeft signalen af om je te laten weten of je energie laag is, je overbelast bent door fysieke of mentale (in)spanning.

Wij in het Westen van de wereld zijn geneigd om deze signalen te negeren of niet te voelen. Ons leven is druk en gevuld met aandacht geven aan je werk, je gezin, je sociale leven en hobby’s. Tijd nemen voor jezelf en tot rust komen, is er vaak niet bij.

Yoga is echt tijd voor jezelf. Ervaren wat er is. Wat zegt je lichaam jou? Welke gedachten komen er steeds voorbij? Mag dit er zijn of ben je vooral bezig dit weg te duwen? Yoga zorgt voor connectie tussen lichaam, hart en ziel.

Yin Yoga
Yin yoga is een rustige en toegankelijke yogastijl, Door de houdingen langer vast te houden (3 tot 5 minuten), ervaar je een diepe rust en ontspanning, mindfulness. Yin yoga heeft effect op de diepere weefsels in ons lichaam, bindweefsel genaamd. Je bindweefsel wordt door yin yoga soepeler en meer gehydrateerd. Waardoor je makkelijker beweegt, minder stijfheid ervaart in je lichaam, je meer rust in je hoofd krijgt en je levensenergie meer gaat stromen.

De houdingen doe je vooral zittend en liggend. Om je houding zo comfortabel mogelijk te maken, kun je een kussen of deken gebruiken.

Yin yoga biedt jou:

  • Ontspanning in je lichaam en rust in je hoofd.
  • Meer energie.
  • Meer soepelheid en kracht in je lichaam.
  • Meer bewegingsvrijheid in je spieren en gewrichten.
  • Onthaasting van de hectiek van de dag en het leven.
  • Meer geduld ontwikkelen.
  • Aandacht en tijd voor jezelf.

Wil je ervaren wat yin yoga voor jou kan betekenen? Bel Linda voor een proefles op T 06 2715 7426

Ik geef 2 lessen op woensdag in de Z-Inn Kapel:
09.15 – 10.45 uur
11.00 – 12.30 uur

Yoga docent